25 maaliskuun, 2021

Tuula Leskinen: "Saan kuntoutuksesta aina uusia ideoita arkeen"

”Sairastan harvinaista neurologista etenevää sairautta, joka todettiin minulla 2000-luvun alussa. Sairaus on heikentänyt liikuntakykyäni siten, että liikun sauvojen ja välillä pyörätuolin kanssa. Lääkäri suositteli minulle yksilöllistä kuntoutusta ensimmäistä kertaa noin 10 vuotta sitten, ja siitä asti olen käynyt Kuntoutuskeskus Kankaanpäässä kuntoutusjaksoilla vuosittain.

Ilman kuntoutusta en pystyisi varmasti kävelemään lainkaan, joten kuntoutukseeni kuuluu luonnollisesti paljon fysioterapiaa. Toimintaterapiassa taas on muun muassa huolehdittu minulle tarvittavista apuvälineistä. Sosiaalityöntekijältä olen saanut todella paljon apua arkisten asioiden järjestämiseen aina Kela-asioista asunnon hankkimiseen, työmatkaan tarvittavien kuljetusten järjestämiseen ja eläkkeelle jäämiseen.

Kankaanpäässä on hyvät puitteet, harrastusmahdollisuudet ja mukava miljöö ja henkilökunta on ammattitaitoista ja ystävällistä. Itselleni erittäin tärkeää antia Kankaanpäässä on kädentaitoverstaalla toimiminen. Saan kuntoutusjaksoltani aina uusia ideoita ja virikkeitä, jotka kulkevat mukanani omaan kotiin. Olen tehnyt kädentaidonohjaaja -Tuulan kanssa koruja, huovutustöitä, maalauksia ja kokeillut monia erilaisia tekniikoita. Onpa Tuula opettanut minua hyödyntämään Pinterestiäkin kiinnostuksenkohteideni tutkimiseen.

Sairauteni aiheuttaa minulle ajoittain kovia kipuja. Kädentaitojen tekeminen onkin minulle tärkeää myös siksi, että innostava toiminta auttaa jättämään kivun tuntemukset taka-alalle. Verstaalla työskentely, kädentaitoharrastukseni tukeminen ja uudet ideat ovat minulle tärkeitä tekijöitä siinä, että olen tullut Kuntoutuskeskus Kankaanpäähän vuosi toisensa jälkeen.”

Haluaisitko sinä kertoa tarinan Kuntoutuskeskus Kankaanpäästä?

Kuuntelen mielelläni asiakkaiden tarinoita, ja kerään yhteen kokemuksia muille kerrottaviksi. Jos sinulla olisi juttu, tarina, kokemus jaettavaksi, ota yhteyttä!

Saila Pajuniemi
050 355 5546 tai saila.pajuniemi@kuntke.fi

Valitse Kuntoutuspaikkasi