26 maaliskuun, 2021

MENKÄÄ KRUUNUPUISTOON, SE ON HYVÄ PAIKKA!

Savonlinnan Oravissa asuva 99-vuotias sotaveteraani Matti Rautiainen on Kruunupuiston pitkäaikaisimpia asiakkaita.

Ensimmäisen kerran Matti muistelee olleensa kuntoutuksessa Kruunupuistossa vuonna 1945 ja sen jälkeen käyntejä onkin kertynyt useita kymmeniä. Viime vuosina Matti on käynyt Kruunupuistossa noin 8 kertaa vuodessa ja on 2 viikkoa aina kerrallaan talossa. Matti muistelee, että ensimmäiset kuntoutuskerrat kestivät aina putkeen 4 viikkoa, eikä kotiin lähdetty edes viikonloppuisin.
”Tämä talo ja sen käytävät ovat tulleet tutuiksi vuosien saatossa. Henkilökunta on aina ollut mukavaa. Eikä lähialueen lenkkipoluillekaan tarvitse karttaa mukaan, sen verran niitä on tullut tallattua”.

Pitkän iän salaisuutta kysellessä Matti naurahtaa lääkäreidenkin kysyvän häneltä samaa.
”Kyllä nimenomaan juuri kuntoutuksella on ollut elämääni iso merkitys, en minä muuten olisi 99-vuotias. Kunnosta olen pitänyt huolta myös lenkkeilyn avulla.”

Kruunupuiston lisäksi Matti on ollut asiakkaanamme myös Hoitokoti Finlandiassa.
”Vuosia sitten kuumesairaus vei minut huonoon kuntoon, silloin lääkäri määräsi minulle toipumiskuntoutusta ja pääsin hoitokoti Finlandiaan. Vietin siellä 3 viikkoa, joten myös Finlandia on tuttu paikka. Erittäin hyvä paikka sekin. Pyytävät minua sinne edelleenkin käymään” Hoitokoti Finlandiassa vietetystä ajasta Matti on kirjoittanut runonkin:

”Niin kaunis on Hoitokoti Finlandia,
ja niin herttaisia hoitajat sen.
Kauneudesta kertoo järvet, rannat ja harjut humisten.
Onnen lankaa kehrää hoitajat,
ja rakkauden kangasta kutovat meille.
Jätämme kultaiset kiitokset kaikesta tästä,
myös teille.”

Kruunupuistoa Matti suosittelee lämpimästi.
”Jos joku kysyy kuntoutuksesta, niin sanon aina, että menkää Kruunupuistoon, se on hyvä paikka! Täällä parasta on kaikki mitä tähän systeemiin kuuluu. Täällä saa asiantuntevaa palvelua ja joka käyntikerrasta on hyötyä. Olen ollut tyytyväinen Kruunupuistoon ja sen kuntoutuspalveluihin. Tulen aina mielelläni tänne.”

Valitse Kuntoutuspaikkasi

Valitsekuntoutuspaikkasi.fi