25 helmikuun, 2021

MARJAN MATKASSA KOHTI PAREMPAA ARKEA

Marja Isbom on 66–vuotias eläkkeellä oleva toimistotyöntekijä Joutsenosta, Etelä-Karjalasta. Marja sai MS–diagnoosin vuonna 1984. Etenevästä sairaudesta huolimatta, Marjalla on ollut kova halu olla aktiivinen ja toimelias. Työelämässä hän sinnitteli aina vuoteen 2008. Kun omalla autolla liikkuminen ei enää ollut mahdollista, sitkeä nainen ajoi taksilla töihin. ”Työ omalta osaltaan varmasti piti yllä toimintakykyä ja uhkasin, että tulen vaikka konttaamalla töihin”,  kertoo Marja elämästään sairauden kanssa. Vuonna 2007 leikattu munuaissyöpä joudutti eläkkeelle jäämistä.

MS –sairauden kanssa elämisestä, tuesta, palveluista, eduista tai kuntoutuksesta Marja ei tiennyt sairastuessaan mitään. Kaikki oli uutta. Marja on kiitollinen ensimmäiselle häntä hoitaneelle sairaalan neurologille, joka ohjasi ja opasti käytännön asioissa ja kuntoutukseen Marja pääsi pian sairastuttuaan.

Kelan harkinnanvaraisessa yksilökuntoutuksessa Marja on ollut Kruunupuistossa kymmeniä kertoja. Kuntoutusviikot ovat tiiviitä ja haastavia, mutta edelleen lukuisten kuntoutuskertojen jälkeen Marja kokee, että joka kerta hän saa irti jotain uutta. Viikko pari kuntoutusjakson jälkeen hän aina huomaa, että edistymistä on tapahtunut ja arki sujuu paremmin. ”Kuntoutuksesta saan voimia ja varmuutta arkeen, kun kotona yksin ollessa tuntuu, että tästä ei enää nousta”, kiteyttää Marja kuntoutuksen antia.

Kahden aikuisen pojan äidin arki kotona sujuu yksin. Teatteri, konsertit ja SaiPan jääkiekko-ottelut pitävät arkea vireänä. Kuntoutusjaksolla ilahduttavat kohtaamiset uusien ihmisten kanssa, toisten kuntoutujien tarinoiden ja kohtaloiden jakaminen. Kruunupuiston ammattitaitoinen henkilökunta ja laaja osaaminen saa Marjalta kiitosta. ”Minulla ei ole ollut koskaan tarve etsiä muuta kuntoutuspaikkaa, koen että täällä on paras osaaminen, mitä minä tarvitsen”.

Valitse Kuntoutuspaikkasi

Valitsekuntoutuspaikkasi.fi