25 helmikuun, 2021

PALJON KOTIIN VIEMISTÄ KELAN KUNTOUTUKSESTA

Elämänsä ensimmäistä kertaa Kelan moniammatillisessa kuntoutuksessa ollut Raimo Raitanen kuvaa kokemaansa näin: ”Kuntoutus oli minulle todella antoisa kokemus, ja sain uusia voimavaroja elämääni.”

Suurin ja konkreettisin anti oli tutustuminen allasterapiaan, joka ei ollut uimataidottomalle miehelle itsestäänselvyys. Fysioterapeutti Sari sai rohkaisevalla otteellaan Raimon innostumaan allasterapian kokeilemisesta, ja se osoittautuikin todella hyväksi kuntoutusmuodoksi hänelle. Tämän kokeilun myötä allasterapia on nyt osa elämää myös omalla kotipaikkakunnalla.

Toinen kouriintuntuva kuntoutuksen vaikutus on ollut erilaisten apuvälineiden löytyminen arkeen. Apuvälineasioissa paljon asiantuntemusta ja apua löytyi toimintaterapeutti Erikalta, joka oli yhteydessä myös kotipaikkakunnan vammaispalveluihin, ja niinpä hyödyllisiä arjen apuja saatiin sitäkin kautta siirtymään kotiin.

Vertaistuki nousi Raimon – kuten monen muunkin kuntoutujan – kokemuksissa esiin. Oli antoisaa jakaa kokemuksia ja ajatuksia ihan käytännön asioista lähtien muiden kuntoutujien kanssa. ”Kankaanpäässä oli kaiken kaikkiaan positiivinen fiilinki, ja kaikki puhalsivat yhteen hiileen”, Raimo toteaa. ”Minua sävähdytti lämpimästi se, että asia kuin asia saatiin järjestymään erittäin ystävällisen ja ammattitaitoisen henkilökunnan toimesta, ja toiveet otettiin aina heti vastaan.”

Muita mukavia bonuksia Kuntoutuskeskus Kankaanpäässä oli hyvät ulkoilu- ja vapaa-ajanmahdollisuudet, rauhalliset maisemat, hyvää ruokaa yhtään väheksymättä. Löytyipä Kankaanpäästä myös uutta harrastettavaa, sillä elämänsä ensimmäisen kerran keilausta kokeiltuaan Raimo tykästyi lajiin ja on sittemmin keilaillut myös kotipuolessa.

”Lähdin hakemaan kuntoutuksesta lisää fyysisiä ja henkisiä voimavaroja. Tavoitteenani on, että selviäisin kotona hyvin ja saisin elää täysipainoista elämää. Voin sanoa, että kuntoutukselle asettamani tavoitteet ja odotukseni ylittyivät. Ensi kerralla kuntoutushakemuksen tekeminen on entistäkin helpompaa – tiedän jo mihin kuntoutuspaikkaan haluan hakea!”

Valitse Kuntoutuspaikkasi

Valitsekuntoutuspaikkasi.fi